image sensor در دوربین مداربسته

همه چیر در مورد سنسور تصویر یا image sensor در دوربین مداربسته

سنسور های تصویر یا image sensor در دوربین های مداربسته از اصلی ترین اجزای یک دوربین مدار بسته به حساب می آیند. امروزه با بومی شدن مونتاژ دوربین های مداربسته در کشور یکی از مشکلات تکنسین های دوربین مداربسته، تنوع بسیار زیاد سنسور های تصویر موجود در بازار و تفاوت کیفیت ویدیو های این دوربین ها می باشد. یکی از پر طرفدار ترین image sensor ها در بازار سنسور تصویر سونی (sony) می باشد.

سنسور دوربین مداربسته

سنسور دوربین مداربسته یک قطعه الکترونیکی است که تصویر را از طریق نور دریافت می‌کند و به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند. سنسورها می‌توانند از دو نوع CMOS یا CCD باشند که هر کدام نقاط قوت و ضعف خود را دارند. سنسورها بر اساس مشخصاتی مانند رزولوشن، حساسیت به نور، بازه دینامیکی و اندازه مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. سنسورهای با کیفیت بالا می‌توانند تصاویر با جزئیات بیشتر و رنگ‌های واقعی‌تر را ایجاد کنند.

دوربین مداربسته تیاندی با کیفیت فوق العاده و رزولوشن بالا این قطعه فوق العاده را دار و بهترین و دریافت و تبدیل می کند.

سنسور تصویر (یا image sensor) چیست؟

سنسور تصویر قطعه ای است که روی برد دوربین مداربسته عمده قرار می گیرد و وظیفه آن تبدیل امواج نور به سیگنال های الکتریکی و در نهایت ارائه تصویری قابل رویت می باشد.

سنسور تصویر در دوربین مداربسته

 

نوری که از میحط اطراف به لنز دوربین برخورد میکند بعد از عبور از لنز دوربین مداربسته روی سنسور تصویر (image sensor)  قرار می گیرد.

image sensor خود از تعداد زیادی جزء کوچک تر به نام photosite تشکیل شده است که این photosite ها با توجه به میزان حساسیت خود به نور، امواج نور را دریافت می کنند.

حتما بخوانید:  انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل

photosite ها در تصویر نهایی به پیکسل ها تبدیل می شوند. نکته ای که اینجا وجود دارد این است که هر چه اندازه هندسی و سایز سنسور تصویر دوربین مداربسته بزرگ تر باشد، تعداد این فتوسایت ها و در نهایت تعداد پیکسل ها بیشتر خواهد بود که همین امر باعث افزایش رزولوشن یا اصطلاحا بالا رفتن کیفیت تصویر می شود.

همچنین مقدار نوری که به این فتوسایت ها می رسد مشخص کنند مقدار نوری است که هر پیکسل در تصویر نهایی دارد. هرچه نور میحیط مطلوب و بهتر باشد، تصویر نهایی دوربین مداربسته مطلوب تر خواهد بود.

image sensor در دوربین مداربسته

 

انواع سنسور های تصویر در دوربین های مداربسته

خوشبختانه یا متاسفانه تنوع سنسور های تصویر دوربین های مداربسته در بازار بسیار زیاد بوده و از طرفی اطلاعات کافی در مورد همه مدل ها وجود ندارد. از این رو گروهی از نوزیع کنندگان دوربین های مداربسته از این موضوع سوء استفاده می نمایند و دوربین های مداربسته ای به مشتریان خود پیشنهاد می دهند که دارای سنسور تصویری با دوام و کیفیت نامطلوب است.

سنسور تصویر با نام image sensor در دیتا شیت دوربین های برند به وفور یافت می شود لازم به ذکر است که خیلی از دوستان و همکاران عزیز و تکنسین های دوربین های مداربسته که در بازار فعالیت می کنند، سنسورهای تصویر، یا Image sensor را با prosessor روی برد دوربین مداربسته اشتباه می گیرند.
مثلا تصویر می کنند که چیپست های فولهان (Fulhan) یا ایکس ام (XM) یا نکست چیپ (next chip) و … نوعی سنسور تصویر هستند در صورتیکه اشتباه می کنند و این موارد پردازنده دوربین مداربسته هستند.

حتما بخوانید:  برای تغذیه دوربین های مداربسته از آداپتور مرکزی استفاده کنم یا آداپتور لپتاپی ؟

دلیل این اشتباه هم این است که خیلی از عزیزانی که در وب فارسی تولید محتوا می کنند در این کار تخصص ندارند و متاسفانه گاها اطلاعات اشتباه منتشر می کنند.

تنوع سنسور های تصویر

سنسورهای تصویر به طور کلی انواع مختلفی دارند ولی دو نوع متداول وجود دارد که در دوربین های مداربسته بیشتر کاربرد دارند:
سنسورهای تصویر سی سی دی (ccd) و سنسورهای تصویر سی موس (cmos)

سنسورهای تصویر سی سی دی در سال های اخیر کنار رفته اند و سنسور های تصویر سی موس روی برد های دوربین های مداربسته قرار گرفته اند.

مزایای سنسور تصویر CMOS نسب به CCD

مزیتی که سنسور های تصویر cmos نسبت به سنسور های تصویر ccd دارند این است که سنسور های تصویر CMOS تصاویر را معمولا با رزولوشن تصویری بالاتری ثبت و ضبط میکنند و همین طور سرعت فراخوانی اطلاعات در سنسورهای CMOS بیشتر است. علاوه بر این توان الکتریکی کمتری نیز در IMAGE SENSOR سی موس استفاده می شود و همچنین ساخت آن ها نیز هزینه کمتری دارد.

در ادامه در مورد تاریخچه سنسور های تصویر و بررسی ابعاد سنسورهای تصویر صحبت میکنیم.

تاریخچه سنسورهای تصویر

اولین بار سنسور تصویر یا IMAGE SENSOR در سال 1969 در ازمایشگاهی به نام بل لابراتوری (BELL laboratory) در نیویورک آمریکا به صورت اتفاقی ساخته شد.
اولین نسل سنسورهای تصویری همان سنسورهای سی سی دی بودند.

محل ساخت اولین سنسور تصویر

نگاه بازاری به Image Sensor ها

سنسورهای تصویر با تنوع بسیار زیادی در بازار دوربین مداربسته یافت می شوند. ولی در سال های قبل این تنوع کمتر بوده است.
از معروف ترین سنسور های تصویر می توان به سنسور های سونی (sony) و آپتینا (aptina) و امنی ویژن (omni vision – ov) اشاره کرد.
ولی در سال های اخیر تنوع خیی بیشتر شده و در حال حاضر سنسور های تصویری که داخل بازار بسیار یافت می شود عبارت اند از سنسور های تصویر F22 و F23 و F37 و 2033 و 2235 و 2035 و 2003 و… است.

حتما بخوانید:  6 ویژگی اساسی سیستم های دوربین مدار بسته امنیتی

تنوع سنسور تصویر در بازار دوربین مداربسته
چنانچه از دوربین های FREE LOGO یا اصطلاحا noname استفاده می کنید پیشنهاد می شود حتما مشخصات برد دوربین مداربسته را در انتخابتان دخیل کنید و از Image Sensor هایی استفاده کنید که دوام و کیفیت بالایی دارند.

4 دیدگاه برای “همه چیر در مورد سنسور تصویر یا image sensor در دوربین مداربسته”

  1. سلام قشقایی..منم هم زبان هستم ..یک دوربین برای محیط بیرون با برد زیاد پلاک خوان و بیسیم .قیمت مناسب کدام پیشنهاد میکنید…

    • سلام جناب قربانی
      دوربین های بیسیم معمولا این انتظارات شما رو براورده نمی کنند . پیشنهاد میشه از دوربین های کابلی استفاده بشه و برای پلاکخوانی دوربین های برند هایک ویژن رو پیشنهاد می کنم.
      چنانچه نیاز به راهنمایی بیشتر هست تماس بگیرید در خدمتیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[gravityform id=”3″ title=”false” description=”false”]